יום רביעי, 11 בספטמבר 2013

רביולי ממולא בשוקולד חלב וריקוטה





אחת האהבות הגדולות בחיי היא פסטה!!!
ולא משנה איזה סוג: טרייה\יבשה\ממולאת\אפוייה\מסולסלת\ארוכה (הבנתם את הרעיון)

ואין לזה שום קשר לעובדה שאני חצי איטלקייה :) ושפסטה זה המאכל הכי אהוב\אכיל בבית שלנו מגיל 0!

אין ארוחת שישי\ארוחה חגיגית ואפילו סתם ארוחת צהריים שקטה שלא נאכל בה איזשהי פסטה עם רוטב עגבניות\אליו אוליו\שמנת\חמאה ופרמז'ן\פטריות ואפונה\רגו ועוד....

לפני שנה סבתי היקרה לטיציה הגיעה לביקור מרומא והכנו יחד פסטה טרייה (לחצו לקישור) מקמח דורום ו-10 ביצים...
החוויה היתה כיפית והתוצאה לא פחות מאז אני דואגת להכין לפחות מספר פעמים בשנה פסטה ביתית במיוחד לחגים ולאירועים מיוחדים. (הפעם האחרונה היתה בראש השנה)

אין ספק שישנה הרבה התעסקות בהכנת הבצק.
פעולות הלישה (אני לשה ביד), הרידוד, החיתוך (שימוש במכונה שלא לכולם יש) והייבוש לוקחות המון זמן ואנרגיה ולא מתאימות לכל אחד ולכן מאוד הסתקרנתי לנסות את הבצק לפסטה המרודד של חברת מעדנות.

 
קיבלתי להתנסות בצק פסטה תרד ובצק פסטה קלאסי, הדבר הראשון שהבחנתי היה הריח של הבצק
כמו בבצק הביתי גם לבצק של מעדנות היה ריח מעולה של ביצים שמעיד על כך שהבצק איכותי.

הבצק כבר מרודד וכל מה שנשאר הוא להחליט מה רוצים לעשות איתו ולשדך לו רוטב טעים.
אפשר להכין רביולי\לזניה\קנלוני\טורטליני או סתם פטוציני.

אני הכנתי רביולי לבבות ממולאים בשוקולד חלב וריקוטה-שילוב מאוד מעניין פסטה +שוקולד=אהבה!
בתור חובבת גדולה של שניהם אני אהבתי את הרביולי אבל יש לי הרגשה שלא כולם יתחברו ולכן המלצה שלי תכינו לכם רביולו אחד להתנסות ואז תחליטו אם אתם הולכים על זה או לא....(ותודה למאיה מבצק אלים על חידוד צורת היחיד של רביולי)

מי שגם סולד מאקסטרה מתיקות יכול להחליף את שוקולד החלב בשוקולד מריר.

אני באופן אישי ממליצה לכל מי שלא מתכוון\יכול\רוצה להכין פסטה בבית ועדיין אוהב טעם של פסטה טרייה (מי לא?) להשתמש במוצר הזה!


ותזכרו תמיד את כלל הברזל-הפסטה היא המלכה ולכן הרוטב הוא זה שתמיד יחכה לה ולא להפך.... 


מרכיבים-ל-4 רביולים גדולים

-בצק פסטה קלאסי מעדנות-לא מומלץ כאן להשתמש בבצק תרד :) ישאר לכם מלא בצק ותוכלו להכין איתו עוד מטעמים!
-60 גרם שוקולד חלב\מריר\לבן-תלוי במידת המתיקות שאתם אוהבים
-50 גרם גבינת ריקוטה

 לרוטב-(אני לא הכנתי מפאת עצלנות ולכן השתמשתי במילוי הרביולי שנותר לי לרוטב)

רוטב גנאש שוקולד (כאילו אין מספיק :))
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

או

רוטב חמאה וסוכר
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר וניל

אופן ההכנה-
-פותחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים מעט

-בעזרת חותכן עוגיות קורצים לבבות  (או כל צורה מועדפת אחרת) מהבצק, עוברים עם סכין חדה על קווי המתאר על מנת לחלצם בקלות מהבצק
-ממיסים במיקרוגל או בבאן מרי שוקולד ומערבבים
-מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים היטב
-ממלאים כפית של שוקולד וגבינה בכל רביולו, מכסים את הרביולו הממולא ברביולו ריק ומהדקים היטב את הקצוות
-עוברים להכנת הרוטב-ממיסים בסיר חמאה או שמנת מתוקה, מוסיפים את הסוכר או השוקולד ומערבבים היטב עד שהסוכר\שוקולד נמסים
-מבשלים בסיר עם מים רותחים רביולו אחד (מקסימום שניים) כשלוש דקות, עד שהרביולו צף (אצלי לקח לו קצת יותר זמן לצוף בגלל כובד המילוי אז עזרתי לו לצוף עם סכין)
-מוזגים את הרוטב לצלחת ומסדרים את הרביולי מעליו\לצידו\מאחוריו\מלפניו (הוא העומד :) )
-מגישים באהבה גדולה לכל אוהבי הפסטה והשוקולד הפזורים ברחבי הגלובוס 


 



 





2 תגובות:

  1. מזל טוב נתנאלה יקרה, גם להולדת ביתך בכורתך וגם הבלוג החדש.
    הרביולי נראים מעולים.

    שנה וחתימה טובה.

    מגי (מגי גליקר - PASTAGHETTI)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה מגי היקרה!!!
      איזה כיף שבאת לבקר אותי כאן! :)
      גם לך שתהיה שנה טובה וגמר חתימה טובה!
      ותמשיכי לגרות אותי עם מתכונייך המופלאים!

      מחק