יום שישי, 11 באוקטובר 2013

קאפקייקס פנדה



מחפשים תעסוקה כיפית לילדים שתכלול אפייה משותפת, באלגן ובסוף זלילה מתוקה?
המתכון הזה בשבילכם!

מאחר ואתם יודעים שאני מאוד אוהבת להכין קאפקייקס ומשתדלת כל פעם לגוון עם קאפקייקס חדשים החלטתי להכין קאפקייקס פנדה...

אתם מוזמנים להכין ולצפות את הקאפקייקס ביחד עם הילדודס...
לגבי הציור על הפנים של הפנדה-המלאכה הזו קצת יותר עדינה ומורכבת ומומלץ שמבוגר יעשה זאת... (אלא אם כן לא ממש אכפת לכם מהצורה הסופית שתצא לפנים של הפנדה)

את הרעיון לקישוט לקחתי מהרשת ובעיקר נעזרתי
בוידאו הזה  בו מסבירים בצורה ברורה מאוד איך לקשט את הקאפקייקס ואפילו מציעים אופציית קישוט נוספת (של כל הגוף) קצת יותר מורכבת אבל ממש יפיפיה...
מומלץ להכנס ולצפות בוידאו לפני שמכינים....
הכנתי קאפקייקס שוקולד אבל אפשר גם בכיף להכין קאפקייקס וניל

מרכיבים:(לכמות של בערך 16-18 קאפקייקס תלוי בגודל התבנית)
לקאפקייקס
240 מ"ל שמן (כוס)
200 גרם סוכר (כוס)
4 ביצים L
140 גרם אבקה להכנת שוקו מנופה (כוס)
200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע)
140 גרם קמח תופח מנופה (כוס)
2 כפיות תמצית וניל-לא חובה
2 שקיות סוכר וניל-לא חובה

לקישוט:
לציפוי-
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (קופסא אחת)
240 מ"ל חלב (כוס)
250 מ"ל שמנת מתוקה (קרטון)

לציור הפנים-
לאוזניים-חבילת מיני עוגיות אוריאו-115 גרם
לעיניים- חופן שוקולד צ'יפס
ג'ל ציפוי לדברי מאפה של ווילטון בצבע שחור או אבקת הקסם של Cookies לקישוט עוגות ועוגיות בצבע שחור  (ניתן להשיג את שניהם בחנויות המתחות)
בג'ל משתמשים ישר מהשפורפרת ולאבקה צריך להוסיף קצת מים ולערבב (יש הוראות הכנה מפורטות על הקופסא) בכל מקרה שימו לב שהתערובת צריכה להיות סמיכה ולא דלילה מכיוון שקישוט הפנים מאוד עדין...
במידה ולא מוצאים את שניהם ניתן להשתמש בסירופ שוקולד, מכיוון שמאוד לא פשוט לעבוד עם הסירופ ויש לו רצונות משל עצמו מומלץ ביותר להעביר אותו לשקית זילוף עם פתח (או צנטר) צרים מאוד

אני השתמשתי בג'ל לציפוי של ווילטון שסוף סוף הצלחתי למצוא אותו בארץ!!!!   


אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את שקעי התבנית בעטרות נייר\סיליקון
-מערבבים במיקסר עם וו הקצפה או טורפים בקערה את כל המרכיבים מלבד השוקולית והקמח
-מוסיפים את השוקולית והקמח התופח ומערבבים מספר שניות נוספות רק עד שהעיסה הופכת לחלקה והקמח נבלע בתוכה-שימו לב לא לערבב יותר מדי (ניתן ואף מומלץ לבצע את הערבובים האחרונים בעזרת מרית)
-אופים 25-35 דקות בתנור בחום של 180 מעלות (או עד שקאפקייקס זהובים וקיסם הננעץ לבדיקה יוצא כמעט יבש-עם פירורים לחים)
מוצאים מהתנור ומצננים
-לאחר שהקאפקייקס מוכנים, מצננים אותם במקרר לפחות חצי שעה
-בזמן שהקאפקייקס מצטננים מקציפים קרטון שמנת מתוקה עם כוס חלב ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב
-מצפים כל קאפקייקס בציפוי בעזרת כפית (שימו לב לשמור בצד קצת קרם בשביל קישוט העיניים)
-לוקחים את עוגיית האוריאו, חותכים רבע מהקצה של העוגייה ומניחים על הקאפקייקס
-באמצעות הג'ל מציירים עיניים בצורת אליפסה
-לאחר מכן נצייר אף בצורת משולש שממנו יצא הפה (או השפם?) ונניח נטיף שוקולד בתוך כל עין
-בעזרת קיסם נקח מעט קרם ונניח בזהירות על נטיף השוקולד, לאחר מכן נקח את ג'ל הציפוי ובזהירות נזלף נקודה קטנה על הקרם הלבן
וכך ממשיכים הלאה עם שאר הדובים שלנו- עד שמקבלת להקת דובים ענקית ומתוקה-שומרים אותם במקרר...




-עכשיו יש לנו 2 אוזנים חמודות וטעימות...










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה