יום שלישי, 15 באוקטובר 2013

פחזניות







































מתכון לפחזניות קטנות וממש טעימות-נחטפות תוך 5 דקות...
מדובר בבצק רבוך (בצק המבושל בסיר, המכיל חלב, או חלב ומים-כמו במקרה שלנו או מים בלבד, חמאה, קמח, מלח, מעט סוכר וביצים.

כיוון שהמליות שממלאים בהן את הבצק מספיק מתוקות, מרבית מתכוני בצק זה לא מכילים סוכ ולכן ניתן להשתמש בבצק זה גם עבור מליות מלוחות.
חשוב להקפיד על זמני האפייה,לא לפתוח את דלת התנור עד הזמן המיועד לכך ועל השלבים של עירבוב הבצק במיקסר.
לקחו לי לפחות 4 נסיונות לא מוצלחים עד שהצלחתי להגיע לתוצאה הזו.


המתכון לקוח מהמדור של יעל גרטי המדהימה 


מרכיבים:
120 מ"ל חלב 3% (חצי כוס) ו120 מ"ל מים (חצי כוס)
36 גרם סוכר (3 כפות)
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
140 גרם (כוס) קמח לבן
1/4-1/3 כפית מלח דק
4-5 ביצים L


למילוי וקישוט:

250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)
240 מ"ל חלב (כוס)
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (קופסא)
אבקת סוכר לפיזור או גנאש שוקולד (100 גרם שוקולד מריר מומס ב-100 מ"ל שמנת מתוקה מחוממת לסף רתיחה או חימום 2 המרכיבים במיקרוגל בפולסים קצרים וערבוב עד שהשוקולד נמס) 


אופן ההכנה:

-מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה
-מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר בינוני (בעלת תחתית עבה) על אש גבוהה עד לרתיחה, תוך ערבוב-אני השתמשתי במרית סיליקון
-מנמיכים את האש ומוסיפים קמח ומלח בבת אחת
-מערבבים במהירות בעזרת מרית סיליקון (או כף עץ) עד לקבלת בצק חלק ואחיד-הערבוב לוקח לפחות 1.5-2 דקות
לאחר שהבצק התאחד לכדור ונפרד מהדפנות, מסירים מן האש ומעבירים את הבצק מייד לקערת המיקסר עם וו הקצפה, מקציפים במשך 4 דקות במהירות נמוכה-בינונית, חשוב מאוד להקפיד על זמן ההקצפה בשביל לקרר את הבצק לפני שמוסיפים את הביצים-בפעם הראשונה שהכנתי את הפחזניות הוספתי את הביצים מיד וזה פגע מאוד במרקם הבצק
-מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה-אני המתנתי 2 דקות בין הוספת ביצה אחת לשנייה
שימו לב כשמוסיפים את הביצים התערובת תתפרק למספר שניות אבל אל דאגה היא תתאחד חזרה בהמשך הערבוב
-הבצק שיתקבל לאחר הביצה השלישית-רביעית צריך להיות קרמי ויציב (לא נוזלי מדי) במידה והבצק נוקשה ניתן להוסיף כף ביצה (לא ביצה שלמה) אך במידה והבצק נוזלי מדי-לא ניתן לתקן את העיסה ויתקבלו פיתות במקום פחזניות.. :(

יכול מאוד להיות שיתקבל בצק קרמי ויציב לאחר הוספת שלוש או ארבע ביצים ולא תצטרכו להוסיף את הביצה הרביעית או החמישית ולכן צריך לעקוב אחריו היטב החל מהוספת הביצה השלישית
-אופים רבע שעה בחום של 200 מעלות, לאחר מכן מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים 6-7 דקות נוספות ב-3 דקות האחרונות מומלץ לפתוח את דלת התנור מעט על מנת לייבש את הפחזניות
לאחר האפייה מצננים היטב בטמפרטורת החדר
לפני אפיית התבנית השנייה מחממים שוב את התנור ל-200 מעלות (כעשר דקות)
-מכינים את המילוי-מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד שמקבלים קרם חלק, יציב וטעים (טעם הילדות שלי)
ממלאים את שק הזילוף שהשתמשנו בו קודם לצורף זילוף הפחזניות-הופכים כל פחזניה וממלאים אותה בקרם טעים עד שהיא מתנפחת קלות (צריך להזהר לא למלא יותר מדי בשביל שהיא לא תתפוצץ) לאחר מכן מצפים באבקת סוכר או שוקולד מומס
-מאחסנים בקופסה סגורה היטב במקפיא עד לשעת הצורך, לקראת ההגשה מוציאים ומפשירים בטמפרטורת החדר במשך שעה


תחילת העירבוב

כדור בצק












עם שוקולד מעל...
או עם אבקת סוכר...
 














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה