יום ראשון, 13 באוקטובר 2013

עוגת יום הולדת-טירת נסיכות

  
לכבוד יום הולדתה ה-5 של אחייניתי המקסימה שירה הוחלט שנכין לה עוגת טירת נסיכות ורודה  וכמובטח לה מגיל 0 אני מכינה לה את עוגת יום ההולדת בכל שנה...

מלבד העוגה הכנתי גם שקיות הפתעה שהכילו:

נשיקות מרנג צבעוניות

 
עוגיות חמאה מקושטות(בתמונה לפני הקישוט)

מיני מרשמלו, סוכריה על מקל ושיפודי מרשמלו מהעציץ המרשמלו הקבוע שלנו שמככב בכל יום שנה ביום ההולדת  (תוספת יפיפיה ומומלצת לכל יום הולדת)


ונעבור לאופן הכנת עוגת השוקולד...

את הרעיון והביצוע לקחתי מכאן 
בסרטון מסבירים בצורה ברורה כיצד לקשט את העוגה ואני ממליצה לכם להכנס ולצפות בו לפני שאתם מתכוונים להכין אותה.

על מנת להרכיב את העוגה צריך לאפות 4 עוגות:
 
2 עוגות מרובעות גדולות יחסית 24*24 ו-2 עוגות מלבניות קטנות 23 -22.5 ס"מ רוחב ו-18 ס"מ אורך
אפיתי בכל פעם עוגה גדולה ועוגה קטנה ביחד, ציננתי אותן היטב במקפיא-לפחות לחצי שעה לפני שלב הקישוטים!

העוגה מורכבת מ-3 קומות:
קומה ראשונה-2 עוגות 24*24 מונחות זו על זו
קומה שנייה-חוצים את העוגה המלבנית הקטנה ל-2 ומניחים את 2 החתיכות זו על זו
קומה שלישית- חותכים את העוגה המלבנית ל-4 ומניחים 2 חתיכות זו על זו

לידיעתכם התוצאה הסופית היא עוגה גדולה וכבדה מאוד שמספיקה לפחות ל-50 ילדים!!! (ולכל ההורים המלווים) ולכן חשוב להכין בשבילה מבעוד מועד המון מקום במקרר (נאלצתי להוריד 2 מדפים במקרר בשביל שיהיה לה מקום :))

רכיבים לעוגת השוקולד: (הכמות מספיקה לעוגה אחת בגודל 24*24 ולעוגה מלבנית אחת קטנה):
360 מ"ל שמן (כוס ולחצי)
300 גרם סוכר (כוס וחצי)
6 ביצים L
210 גרם שוקולית מנופה(כוס וחצי)
300 מ"ל שמנת חמוצה (גביע וחצי)
210 גרם קמח תופח מנופה (כוס וחצי)
2 כפיות תמצית וניל (לא חובה)
2 שקיות סוכר וניל (לא חובה)

לקישוט-
לציפוי-
160-240 גרם אינסטנט פודינג וניל (2-3 חבילות)
500-750 מ"ל שמנת מתוקה (2-3 מיכלים)
720 מ"ל חלב (2-3 כוסות)
צבע מאכל ורוד ג'ל
אני מציעה להתחיל עם כמות כפולה של ציפוי ובמידה ואתם רואים שאתם זקוקים לעוד תכינו כמות נוספת

לטירה-אופציונאלי לחלוטין-מוזמנים להתפרע כיד הדימיון
5 גביעי גלידה
מיני מרשמלו
50 גרם שוקולד חלב (לדלתות)
מגוון סוכריות צבעוניות ורודות וסגולות (רגילות ומבצק סוכר)
צבע מאכל ג'ל סגול
150 גרם אבקת סוכר (שקית וחצי)
2 כפות חלב

הסבר על הקישוט שלי-
-צבעתי מעט קרם לבן בצבע מאכל ג'ל סגול והשתמשתי בו לקישוט כל קומה וכל צריח (זילפתי את הקרם עם צנתר כוכב)
-הכנתי צריחים מגביעי גלידה מרוחים בקרם וסוכריות סגולות (לכל צריח הכנסתי דגלון קטן שהדפסתי והדבקתי על קיסם שיניים)
לצערי גביעי הגלידה נפלו כמעט לגמרי לאחר מספר דקות של ציפוי (אפילוכשצננתי אותם)
ולכן יש 2  אפשרויות:
1. להניח את גביעי הגלידה במצבם הטבעי ללא הקרם
2. למרוח את הקרם על גביעי הגלידה ולהניח אותם על העוגה מספר דקות לפני ההגשה
בתור משהיא שנסתה את 2 האופציות-הראשונה עדיפה
-חלונות ודלתות משוקולד או מוופלים-לשיקולכם (אני ציירתי על השוקולד עם רויאל אייסינג-אפשר להשתמש בקנוי או פשוט להכין לבד  מ-150 גרם אבקת סוכר, 2 כפות חלב וטיפה צבע מאכל ג'ל ורוד מעורבבים יחד)
לדעתי לא מומלץ לצייר על השוקולד וכדאי להשאיר אותו כמו שהוא-מכיוון שבמקרה שלי הציור פשוט נמס-אפשר לראות בתמונות
-מרשמלו קטנים לבנים ששימשו לאבני חומת הטירה ועוד המון סוכריות בגוונים של  ורוד וסגול.... 

אופן ההכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות הרצויות
-מערבבים במיקסר עם וו הקצפה או טורפים בקערה את כל המרכיבים מלבד השוקולית והקמח
-מוסיפים את השוקולית והקמח התופח ומערבבים מספר שניות נוספות רק עד שהעיסה הופכת לחלקה והקמח נבלע בתוכה-שימו לב לא לערבב יותר מדי (ניתן ואף מומלץ לבצע את הערבובים האחרונים בעזרת מרית)
-יוצקים לתבניוץ ואופים בחום של 180 מעלות כ-30-40 דקות (תלוי בתנור) עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ לבדיקה יוצא כמעט יבש-עם פירורים לחים
-מוציאים מהתנור ומצננים היטב את העוגות במקפיא (לפחות חצי שעה), לוקחים את העוגה המרובעת 24*24  ומניחים על צלחת הגשה יציבה (שלי נשברה באמצע ההכנה ולכן לא מומלץ להשתמש בצלחת הגשה מפלסטיק)
-מקציפים את כל מרכיבי הציפוי לקבלת קרם יציב ומוסיפים באמצעות קיסם טבול בצבע מעט צבע מאכל ורוד-לי הספיקו 2-3 קיסמים טבולים בצבע מאכל בשביל לקבל את הגוון העז הזה
במידה ותרצו לצבוע בצבעים נוספים זכרו להשאיר קצת קרם לבן בצד



-מורחים על העוגה שכבת קרם אחידה ומניחים מעליה בעדינות ובדיוק את העוגה הגדולה
(24*24) השנייה
  

-מורחים קרם על שכבת העוגה השנייה של הקומה הראשונה, חוצים את העוגה המלבנית הקטנה ל-2 חלקים ומניחים אותם אחד על השני על העוגה

-מורחים קרם על הקומה השנייה של העוגה, חותכים את העוגה המלבנית האחרונה ל-4 חלקים ומניחים 2 מהם אחד על השני על מנת לייצב את העוגה בשלב הקישוט תוקעים 4 שיפודים גדולים ב-4 הפינות של העוגה העליונה האחרונה(מומלץ להשאיר את השיפודים לאורך כל הקישוט והקירור ולהסיר אותם רק לפני ההגשה)

-מצפים בקרם ורוד בהמון סבלנות....
   
-לאחר סיום הציפוי מצננים את העוגה כחצי שעה לפחות לפני תחילת הקישוט....

דוגמא נוספת...


מבט מלמעלה....(עוגת טירה נוספת)
 



אסיים בברכת מזל טוב ענקית לשירהל'ה אחייניתי האהובה והמהממת!!!! עד 120!!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה