יום שלישי, 13 באוגוסט 2013

דובשניות






































אני מאוד אוהבת דובשניות! גם את הדובשניות היבשות מהשקית שקונים בסופר!

אני לא יודעת למה אבל תמיד חששתי מהכנה של דובשניות עד שלפני שנתיים, חברתי היקרה חיה הכינה את הדובשניות הללו והעלתה תמונה לפייסבוק שלה.. מיד התקשרתי לברר את המתכון והיא נתנה לי אותו בשמחה!


המתכון לקוח מהבלוג המקסים  Room 4 Dessert של מירי רביבו (לחצו לקישור)

המתכון המקורי הוא של שף עומר בן גל ממסעדת לילית והוא מאוד פשוט וקל להכנה!

ניתן להכין את הדובשניות גם בלי התבלינים (קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר) למי שפחות מתחבר לטעמם הדומיננטי.

בנוסף, הציפוי שאני הכנתי יצא סמיך ומתוק יותר מכיוון שהגדלתי את כמות אבקת הסוכר ביחס לחלב אתם מוזמנים לדלל את הציפוי לפי טעמכם האישי.

מירי ממליצה להתחיל עם שקית של אבקת סוכר (100 גרם) ו-.2.5 כפות חלב


הדובשניות הן אחלה מתנה (או תוספת למתנה) למשפחה/חברים שמארחים אתכם בחג!

 

מרכיבים: (לבערך 50 דובשניות בינוניות)
180 גרם דבש (חצי כוס)
180 גרם סוכר חום כהה (4\3 כוס)
100 מ"ל שמן (חצי כוס)
2 ביצים
420 גרם קמח (3 כוסות)
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית תבלין ציפורן טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון-
לא השתמשתי
לציפוי:

100-300 גרם אבקת סוכר (תלוי במידת הסמיכות הרצויה)
2.5-5 כפות חלב (תלוי במידת הסמיכות הרצוייה)



אופן ההכנה:
-מחממים את הדבש בסיר על להבה נמוכה עד שהוא מגיע למצב נוזלי
-מוסיפים סוכר לדבש המחומם תוך כדי ערבוב
-מוסיפים שמן לדבש המחומם תוך כדי ערבוב
מוסיפים לתערובת את הסודה לשתיה ומערבבים מעט, בשלב הזה תיווצר תגובה כימית מגניבה ביותר (אתם תרגישו שאתם בעיצומו של ניסוי מעבדה) שתהפוך את הצבע של התערובת מחום כהה, לחום בהיר מאוד וזה וייראה כאילו השמן נפרד מכל התערובת (לא לדאוג-ככה זה אמור להיות)
-התערובת מתחילה להתבהר
-מצננים את התערובת (שנראית כמו קצף בירה כהה) ל-20 דקות
-טורפים בקערה נפרדת את הביצים
-לאחר שהמתנו 20 דקות מוסיפים אותן בהדרגה לתערובת הדבש
-מקפלים לאט פנימה את הקמח, התבלינים ואבקת האפייה בעזרת מרית סיליקון (או כף עץ) עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק (
כוס הקמח הראשונה תהיה מאוד קלה לקיפול אך עם הכוס השלישית אתם תרגישו מאבק קל... לא נורא בסוף כל הקמח יבלע בתערובת!)
-מצננים את התערובת במקרר למשך שעה
-מחממים תנור ל- 180 מעלות כ-20 דקות לפני אפיית הדובשניות
-יוצרים כדורים אחידים בגודלם (עד כמה שאפשר-ממש לא נורא אם לא כולם באותו הגודל) ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מומלץ לרווח אותם לפחות 4-5 ס"מ כי הדובשניות תופחות מאוד במהלך האפייה
-אופים במשך 12-15 דקות, או עד לתפיחה קלה של הדובשניות
שימו לב לבדוק אותן במהלך דקות האפיה האחרונות, על מנת שלא ישרפו
אני אפיתי אותן בתנור שלי 11 דקות
-מצננים את הדובשניות ועוברים להכנת הציפוי ע"י ערבוב אבקת הסוכר והחלב בקערה קטנה (ככל שתשימו יותר אבקת סוכר ופחות חלב הציפוי יהיה סמיך יותר)
-טובלים כל דובשנית בציפוי, ומניחים אותה על נייר האפייה על מנת שהציפוי יתקשה
-שומרים בקופסא אטומה ומפנקים את בני הבית או אורזים בצנצנת יפה ומפנקים את המארחים שלכם בחג...

מה קורה אחרי שמוסיפים את הסודה לשתייה-





לפני ואחרי האפייה-



ציפוי 1 (דליל יותר)

ציפוי 2 (סמיך יותר)

ועוד קצת תמונות....



שתהיה שנה דבש!!!


3 תגובות:

  1. נתנאלה ממוש, דובשניות מושלמות! טעמתי אותן אתמול בסטודיו של הפילאטיס ומיד זיהיתי שהן שלך!

    השבמחק
    תשובות
    1. תושה רבה מותק!!! איזה כיף לשמוע!!! :)
      שנה טובה וגמר חתימה טובה!!!!

      מחק
  2. תודה על המתכון...
    המתכון נשמע מענין ,
    האם הם רכות או קשות...
    תודה ושבת שלום.
    לינדוש

    השבמחק