יום שבת, 31 באוגוסט 2013

עוגת דבש

 


עוד 4 ימים מגיע החג הכי מיוחד בשנה ואחד החגים האהובים עלי מכל!

אני אוהבת אותו בגלל המון סיבות:

  • סופסוף הקיץ המייגע נגמר ומתחיל הסתיו הנעים
  • זמן לחשבון נפש-מה עשיתי\השגתי השנה ומה אני רוצה להשיג בשנה הבאה עלינו לטובה
  • זמן להודות על כל מה שיש לנו ובעיקר על כל מי שיש לנו! (משפחה+חברים יקרים)
  • אוכלים המון מאכלים טעימים, חגיגיים (וגם מתוקים) בלי מגבלות של חמץ ושאר ירקות
    היומולדת שלי תמיד יוצאת בין ראש השנה ליום כיפור, לפעמים גם נופלת על אחד החגים הללו
  • צריך עוד סיבות? נראה לי שמספיק!

אז לכבוד החג החגיגי הזה מתכון לעוגת דבש אוורירית ונימוחה (ממש לא כבדה ומחניקה) , לא מתוקה מדי  ומאוד טעימה!


רק רציתי לשתף אתכם שאני מאוד נרגשת מכיוון שזהו הפוסט הראשון שנכתב כולו בבלוג החדש!!! (חוץ מפוסט ההיכרות)
אז שנהיה לראש ולא לזנב, שתהיה שנה טובה לכולנו, חג שמח וטעים, והכי חשוב שקט!

מרכיבים-לעוגת אינגליש קייק אחת ו-8 מאפינס אישיים (בגדלים שונים)
100 מ"ל מים רותחים (חצי כוס פחות כף)
2 שקיות תה (לא משנה הסוג)
200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה
100 מ"ל שמן קנולה (חצי כוס)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
250 גרם דבש (3\2 כוס)
2 ביצים (אני השתמשתי ב-L)
כף וויסקי\אמרטו
כפית תמצית וניל
400 גרם קמח מנופה (3 כוסות פחות 2 כפות)
2 כפיות אבקת אפייה
4\3 כפית סודה לשתייה
 קורט מלח
כפית קינמון
חצי כפית ציפורן טחון-לא חובה!
חצי כפית אגוז מוסקט-לא חובה!
חצי כפית ג'ינג'ר-לא חובה! (אני לא שמתי)
שקדים פרוסים-לא חובה
 
לציפוי- 
סירופ-לא חובה
שליש כוס סוכר
שליש כוס מים
2 כפות מיץ לימון
כפית תמצית וניל
כף סירופ מייפל
או\בנוסף-
אבקת סוכר
שקדים פרוסים


ד"ש ממאיה



















אופן ההכנה-
-מחממים תנור ל-165 מעלות-מכינים תה כהה-מכניסים את שקיות התה למים הרותחים ל-3 דקות ומערבבים-בינתיים טורפים בקערה גדולה שמנת חמוצה, שמן, סוכר, דבש וביצים לתערובת אחידה
-מוסיפים את התה, הוויסקי ותמצית הוניל
-מוסיפים פנימה קמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה מלח, קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט (כולם מנופים כמובן) וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה (שימו לב לא לטרוף יותר מדי על מנת שמרקם העוגה לא יצא דחוס וכבד)
-מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים שקדים ומטמיעים אותם בתערובת עם כפית
-אופים במשך 20-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים
במידה ורוצים להכין סירופ-מערבבים את כל המרכיבים בסיר מספר דקות עד לסף רתיחה וצימצום הסירופ ובאמצעות מברשת מברישים את דפנות העוגה בסירופ (אפשר גם לנעוץ קיסם במספר מקומות בעוגה על מנת שהסירופ יחדור פנימה)

-בוזקים אבקת סוכר ושקדים פרוסים
-שומרים את העוגה בקירור

עוד מעט נהפוך לבלילה ואז לעוגה


















רגע, אתם צריכים גם אותנו
















 


משתזפות בתנור 
 
מסודרות בטור (חחחחחרוז-אני עייפה-עמכם הסליחה)
 

חתיכה ושזופה 
 

2 תגובות:

  1. הי
    מה שלומך נתנאלה?
    רשמת את רוב הכמויות במ"ל ובגרם האם תוכלי להמיר אותם לכוסות?
    ועוד שאלה אם ארצה שהעוגה תיהיה פרווה מה לשים במקום השמנת החמוצה?
    תודה
    דורית קרוה

    השבמחק
  2. היי דורית-מה שלומך?
    שלומי מצויין! :)
    המרתי את כל הכמויות לכוסות.
    במקום שמנת חמוצה את יכולה להשתש בשמנת פרווה, חלב קוקוס או חלב סויה
    שנה טובה מותק!

    השבמחק