יום שני, 19 באוגוסט 2013

קאפקייקס וניל



קאפקייקס טעימים, משמחים וצבעוניים-מומלץ לקשט בהמון קרם, סוכריות צבעוניות, שוקולד וכל ציפוי מתוק טעים ואהוב!
הם אמנם מאוד אהובים על ילדים אבל תהיו בטוחים שגם המבוגרים יתלהבו מהם מאוד!

קאפקייקס לכבוד יום הולדת 5 של אחייניתי עדן
מרכיבים: (לכמות של בערך 16-18 קאפקייקס תלוי בגודל התבנית)
175 גרם קמח תופח מנופה (כוס ורבע)
250 גרם סוכר לבן (כוס ורבע)
3 ביצים (אני השתמשתי בגדולות-מספר 1)
100 מ"ל שמן (חצי כוס)
200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע)
2 כפיות תמצית וניל
3 שקיות סוכר וניל
0.75 חבילת שוקולד לבן (אפשר גם מריר או רגיל-כל אחד וההעדפה שלו)-לא חובה!




אופן ההכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את שקעי התבנית בעטרות נייר\סיליקון
-מערבבים במיקסר עם וו הקצפה את כל המרכיבים מלבד הקמח
-מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים מספר שניות נוספות רק עד שהעיסה הופכת לחלקה והקמח נבלע בתוכה-שימו לב לא לערבב יותר מדי (ניתן ואף מומלץ לבצע את הערבובים האחרונים בעזרת מרית)
-לאחר שמילינו את שקעי התבנית בבלילה נכניס קוביית שוקולד לבן מקומחת לכל קאפקייק (לא חובה)
-אופים 25-35 דקות בתנור בחום של 180 מעלות (או עד שקאפקייקס זהובים וקיסם הננעץ לבדיקה יוצא כמעט יבש-עם פירורים לחים)
מוצאים מהתנור ומצננים

ניתן לצפות את הקאפקייק במגוון ציפויים-ציפוי שמנת וחמאה, ציפוי חמאה, גנאש שוקולד, אינסטנט פודינג וניל\שוקולד והיד עוד נטוייה...

אני הכנתי ציפוי שמנת וחמאה: (ניתן להכין את הציפוי הזה ללא השמנת, להגדיל את כמות אבקת הסוכר ל-300 גרם ולהקטין את כמות החמאה ל-100 גרם)
מרכיבים לציפוי
150 גרם חמאה רכה
250 גרם אבקת סוכר
חצי חבילת שמנת נפוליאון (115 גרם בערך)
2 כפיות תמצית וניל
ניתן להוסיף מספר טיפות של צבע מאכל למי שאוהב

אופן ההכנה
-
מקציפים את החמאה מספר שניות ומוסיפים אבקת הסוכר, שמנת ווניל עד שמתקבל קרם אחיד
למריחת הקרם מומלץ להשתמש בשק זילוף אך ניתן גם להשתמש במרית ובכפית
לאחר הציפוי ניתן לקשט בסוכריות צבעוניות, שוקולד, דובדבנים ובכל מה שאוהבים
ניתן להקפיא את הקאפקייקס ללא הציפוי עד חודש (את הקאקייקס המצופים אכסנתי במקרר)







 

 

 
 
 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה