יום חמישי, 29 באוגוסט 2013

פטריות ממולאות בגבינות



אם אתם מאלו שכואבת להם הבטן בסוף ארוחת שבועות  הפוסט הזה הוא במיוחד בשבילכם...
לדעתי מבין כל הארוחות הרבות של חגי ישראל ארוחת שבועות היא הארוחה הכי כבדה והכי מפוצצת שיש.. (אפילו יותר מליל הסדר בפסח)
איך אפשר להגיד לא לכל הגבינות , הלזניות, לחמניות הגבינה, בצק העלים\פילו\פילאס ממולא בגבינות, התפו"א המוקרמים, הפשטידות, הבורקסים, הפסטות, הבלינצ'סים, הפירות, עוגות הגבינה האפויות, עוגות הגבינה הקרות והיד עוד נטוייה...
אי אפשר כל כך לנשום שלא לדבר על להתנייד לאחר הארוחה הזו מלבד לשכב רגל רגל על הספה עם כרית מחובקת על הבטן ומבט מזוגג בעיניים שאומר: גם השנה החתיכה הרביעית של הפשטידה היתה מיותרת...
לכל השותפים לתחושת הכבדות החלטתי להביא מתכון קליל , מהיר וטעים של פטריות ממולאות ב-3 גבינות  (לבנה, צהובה ופרמזן) עם צנוברים ופירורי לחם...

לדעתי אם תתחילו את ארוחת החג עם אכילת יותר פטריות ופחות חתיכות של פשטידות אני מבטיחה שישאר לכם מלא מקום למלכת החג האמיתית- עוגת הגבינה!!!

אני אוהבת מאוד את המתכון הזה ומכינה אותו כל השנה כפתיח לארוחה חלבית!

מרכיבים:
2 סלסלאות פטריות שמפיניון
250 גרם גבינה לבנה (אני השתמשתי בגבינה לבנה של תנובה עם תבליני גבינה)
70-100 גרם גבינה צהובה מגורדת (אני השתמשתי בגבינה קשה עמק מגוררת- 22% שומן )
50 גרם צנוברים-לא חובה
4-5 כפות פירורי לחם
4-5 כפות גבינת פרמזן מגוררת-לא חובה

אופן ההכנה:
-מסירים את רגלי הפטריות, מקלפים אותן ומסדרים על מגש תנור המכוסה בנייר אפייה
-ממלאים כל פטרייה בגבינה לבנה
-מוסיפים צנוברים על כל פטרייה
-מוסיפים גבינה צהובה מגוררת ופירורי לחם
-ולסיום מקנחים עם גבינת פרמזן מגוררת--מחממים תנור על 180 מעלות באופציית גריל ואופים כ-10-15 דקות עד שהפטריות מקבלות גוון שחום ויפה... (שימו לב שבזמן החימום הפטריות תגרנה קצת נוזלים-זה בסדר גמור ומומלץ להשאיר אותן קצת בתנור לאחר האפייה על מנת לייבש אותן)











 
-מסדרים על צלחת וזוללים
 
אופציית הגשה לילדים...

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה