יום רביעי, 14 באוגוסט 2013

בראוניז עם חמאת בוטנים ושוקולד צ`יפס

             

אחד הדברים שאני הכי פחות אוהבת במסגרת תחביב האפייה שלי הוא הנקיון לאחר שמסיימים לאפות-כמות הכלים שמצטברת בכיור+המיקסר שתמיד מתלכלך (גם אם לא השתמשתי בו)+רצפה מלאה בכתמי שוקולד ותנור מלא בפירורים ועוד לא דברתי בכלל על איזור הסלון (בו אני מצלמת את האוכל-המקום הכי מואר בבית) שבאופן טבעי מתלכלך גם הוא במהלך נסיונות הצילום הרבים...

הקינוח הבא מעולה בפני עצמו אבל מה שעושה אותו עוד יותר טעים היא העובדה שמכינים אותו בקערה אחת וחצי (אחת לתערובת עצמה ואחת להמסת חמאת הבוטנים) ואין שימוש במיקסר ובהקצפות ובבלאגן נוסף!

מדובר בבראוניז אישיים שאופים בתבנית מאפינס (להבדיל מבראוניז רגילים שמכינים בתבנית אחת ופורסים לריבועים לאחר האפייה) הבראוניז הללו תופחים באפייה (בגלל הסודה לשתייה) ובזמן הצינון הם נופלים ונוצר חור קטן באמצע  (אנחנו רוצים שהם יפלו אז לא להבהל כשזה קורה...) את החור אנחנו ממלאים בחמאת בוטנים מומסת ובשוקולד צ'יפס.
השילוב של חמאת הבוטנים המלוחה והשוקולד המתוק פשוט גאוני ומתקבל קינוח ממש טעים ונימוח.
ולסיום ברצוני לומר תודה רבה לארז בעלי היקר שמסכים לרחוץ כלים אחרי שאין לי יותר כוח מכל האפייה והצילומים.... 

מרכיבים: 
ל-11 יחידות בתבנית מאפינס (אמורות לצאת 12 יחידות, אבל לי יצאו 11)
3/4 כוס סוכר-150 גרם
1/4 כוס חמאה-50 גרם
כף מים
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
ביצה
2 כפיות תמצית וניל
כוס קמח רגיל-140 גרם
1/4 כפית סודה לשתייה
חצי כוס שוקולד צ'יפס-רגיל או לבן לבחירתכם (אני השתמשתי ברגיל)
3/4 כוס חמאת בוטנים-אני השתמשתי בחמאת בוטנים רגילה של סקיפי
במתכון המקורי משתמשים בשוקולד צ'יפס חמאת בוטנים שטרם מצאתי בארץ... (אשמח לשמוע עם משהוא הצליח למצוא)


אופן ההכנה-
-ממיסים בקערה סוכר חמאה ומים במיקרוגל במשך 2 דקות וטורפים דקה באמצעות מטרפה (שימו לב לעצור את פעולת המיקרוגל כל חצי דקה)
-מוסיפים את קוביות השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס
-מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים
-מוסיפים קמח וסודה לשתייה וממשיכים לערבב עד שהקמח נבלע לחלוטין בתערובת השוקולד
-מסדרים מנג'טים בשקעי תבנית המאפינס ושמים כף- כף וחצי מהתערובת בכל שקע, מפזרים כפית שוקולד ציפס על כל מנג'ט
-מערבבים את השוקולד צ'יפס פנימה לתוך תערובת השוקולד
-אופים בחום של 165-170 מעלות 13-15 דקות (בודקים באמצעות נעיצת קיסם במרכז הבראוניז-וממתינים עד שהקיסם יצא עם פירורים לחים) מומלץ לבדוק את הבראוניז החל מ-10 דקות של אפייה ולוודא שהם נשארים נימוחים ולחים ולא הופכים בטעות לעוגת שוקולד רגילה ותפלה
-מחממים את חמאת הבוטנים במיקרוגל 45 שניות ומערבבים לתערובת קרמית וחלקה ובזמן שהבראוניז עדיין חמים ממלאים כף חמאת בוטנים במרכז של כל בראוניז ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס
-מצננים את הבראוניז בטמפרטורת החדר ושומרים אותם במקרר (מומלץ לטרוף באותו היום)

התערובת השוקולדית והטעימה שלנו מוכנה....





שנייה אחרי שיצאו מהתנור ושנייה לפני הנפילה...





קלוז אפ

מבט מבפנים


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה