יום שלישי, 20 באוגוסט 2013

קינוח שכבות קריר



כבר ציינתי בעבר את הסלידה שלי מהקיץ...
מזג האויר הלוהט מרחיק אותי מהמטבח (העוד יותר לוהט) שלי אבל החלטתי בכל זאת להתגבר על הקשיים, לשנס מותניים ולהכין קינוח צונן, מתוק וקראנצ'י!!!
מאחר וגם הקטנטנים סובלים מחום (ומשעמום) בתקופה הזו החלטתי להכין את הקינוח הבא במיוחד עבורם ולשם כך הזמנתי את שירה אחייניתי האהובה להכין אותו ביחד איתי!
מכיוון שהקינוח מצריך קירור במקפיא, מומלץ לעצור בכל שלב ולטעום את התוצרים שהכנו על מנת לספק את היצרים הרגעים... (לא רק של הילדים )

 הקינוח הזה מאוד פשוט, למרות שהוא מורכב מ-4 שכבות:
 שכבה ראשונה של פצפוצי אורז עם שוקולד מריר, שמנת מתוקה וממרח נוגט.
 שכבה שנייה של קרם אינסטנט פודינג וניל וריבת חלב.
 שכבה שלישית (בדיוק כמו השכבה הראשונה) של פצפוצי אורז עם שוקולד מריר, שמנת                   מתוקה וממרח נוגט. (אפשר להחליף את ממרח הנוגט בנוטלה או שוקולד למריחה)
 ושכבה רביעית של שוקולד לבן מומס עם שמנת מתוקה וחטיף קליק.
הקינוח הזה ממש קליל, קראנצי וטעים ורצוי לשמור אותו במקפיא על מנת לקבל מרקם גלידתי.
נשמע מסובך? ממש לא!
בואו נתחיל
מרכיבים: (לתבנית מלבנית גדולה 26.5 אורך* 32 רוחב)
לשכבות פצפוצי האורז (ה-1 וה-3)

200 גרם שוקולד מריר
150 גרם ממרח נוגט (חצי כוס)-אני השתמשתי בממרח של השחר העולה, אפשר להחליף את ממרח הנוגט בנוטלה או שוקולד למריחה
6 כפות שמנת מתוקה
170 גרם פצפוצי אורז בטעם טבעי-ללא מלח (5.5 כוסות)
לשכבת קרם הריבת חלב (ה-2)
שקית אינסטנט פודינג וניל
400 מ"ל (קצת יותר ממיכל וחצי) שמנת מתוקה
250 גרם ריבת חלב (חצי מיכל)-אני השתמשתי בקומידה
48 גרם סוכר (4 כפות)
לקרם שוקולד לבן (השכבה ה-4)
150 גרם שוקולד לבן
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה.
2 כפות גבינת שמנת 30% נפוליאון
לקישוט השכבה ה-4-
2 חבילות חטיף קליק רגיל


אופן ההכנה:

-ממיסים 200 גרם שוקולד מריר בסיר על אש קטנה עם 6 כפות שמנת מתוקה וחצי כוס ממרח נוגט
-מוסיפים את פצפוצי אורז ומערבבים עד שכולם מצופים היטב בשוקולד
-מעבירים לתבנית מכוסה בנייר אפייה, משטחים את הפיצפוצים (שימו לב להשאיר חצי מכמות הפיצפוצים בצד לשכבה השלישית) ומכניסים למקפיא ל-20 דקות
-עוברים להכנת קרם ריבת החלב-מקציפים כדקה וחצי-שתי דקות במהירות גבוהה מיכל וחצי שמנת מתוקה (400 גרם) עם סוכר (4 כפות) וחבילת אינסטנט פודינג וניל ומוסיפים חצי מיכל ריבת חלב
ממשיכים להקציף דקה נוספת עד שהמתקבל קרם אחיד בצבע מוקה בהיר
-מורחים את הקרם באמצעות מרית על שכבת הפצפוצים (שהוצאנו מהמקפיא) ומיישרים את הקרם
-מפזרים שכבה נוספת של פיצפוצים (ששמרנו מקודם-בזמן שהכנו את השכבה הראשונה) על הקרם ומכניסים חזרה למקפיא
-מכינים את קרם השוקולד הלבן-מכניסים את השמנת לסיר ומחממים על אש קטנה עד לסף רתיחת השמנת, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד-מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס, מצננים בטמפרטורת החדר ומקררים לפחות ל-3-4 שעות במקרר עם ניילון נצמד הנוגע בדפנות השוקולד (על מנת שלא יווצרו קרומים)
-לאחר הקירור מוציאים את תערובת השוקולד הקרה מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה, מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים 2 כפות גבינת שמנת נפוליאון וממשיכים להקציף חצי דקה נוספת עד לקבלת קרם יציב
-מורחים את קרם השוקולד הלבן מעל שכבת הפיצפוצים השלישית
-מפזרים את הקליק על שכבת השוקולד הלבן (אני פיזרתי גם סוכריות קטנות בטעם שוקולד)
מכניסים למקפיא לשעה לפחות, פורסים לקוביות ומגישים קר...

שישה בפעולה....






-









 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה