יום חמישי, 15 באוגוסט 2013

סלסלות בצק פילו במילוי קרם וניל



הקינוח הזה ממש פשוט וקל, לא מצריך הרבה מרכיבים או זמן עבודה, המרכיבים העיקריים זה 2-3 עלי פילו ותותים, אני בטוחה ששאר המרכיבים במתכון נמצאים אצלכם במזווה או במקרר באופן קבוע
מרכיבים:ל-9 סלסלות אישיות
לסלסלות בצק פילו
:
2-3 עלי פילו גדולים חתוכים לריבועים (אני השתמשתי ב-2 עלים בלבד)
1/2 כוס חמאה מומסת
שקית סוכר וניל
חצי סלסלת תותים
100 גרם פקאן מסוכר קצוץ
לקרם וניל:
למשקיענים-קרם פטיסייר (לכמות הזו תספיק חצי מהכמות המפורטת במתכון)

לממהרים- (או לעצלנים יותר) קרם וניל על בסיס אינסטנט פודינג
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
כוס חלב
אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
לרוטב תות:
חצי סלסלת תותים
3 שקיות סוכר וניל
2 כפות ליקר אמרטו
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות מים
אופן ההכנה:
-מניחים את 2 העלים זה על זה וחותכים לריבועים
-מברישים כל ריבוע בחמאה מומסת ומרפדים תבנית מאפינס (אני השתמשתי בתבניות שקעים חד פעמיות)
-מפזרים מעט סוכר וניל בכל שקע
-אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 8 דקות בלבד עד שהבצק מזהיב ומצננים. (שימו לב לא לאפות יותר מדי ולבדוק את התנור לפחות פעם אחת במהלך האפייה)
-בינתיים עוברים להכנת רוטב התותים:חוצים את התותים לשניים ומניחים בסיר, מוסיפים את הליקר, הסוכר, תמצית הוניל והמים
-מערבבים ומבשלים מספר דקות עד שהתותים מתחילים להגיר נוזלים ומתרככים מעט, מסננים את רוטב התותים במסננת ונעזרים במזלג בשביל להוציא כמה שיותר נוזלים מהתותים שנותרו, מניחים את הרוטב להצטנן בצד
-חוזרים לסלסלות בצק הפילו שלנו-חוצים את התותים שנותרו לפרוסות-אני השתמשתי בפורס התותים המדליק שלי  (הבהרה-לא מדובר בתותים שבישלנו לרוטב - אותם אפשר לאכול או לזרוק אלא את חצי סלסלת התותים שהשארנו בצד)
-ממלאים כל סלסלת בצק בתותים (בערך תות וחצי לכל סלסלה)
-מפזרים מעל התותים פקאן מסוכר קצוץ
-מפזרים כף רוטב תותים מעל הפקאנים
-עוברים להכנת הקרם-מקציפים את השמנת, החלב,הסוכר והאינסטנט פודינג וניל ומעבירים לשקית זילוף (אפשר גם להעזר ב-2 כפיות למי שאין שקית זילוף)
-מזלפים את הקרם בתוך כל סלסלה ומקשטים בתות
-שומרים בקירור ומגישים עם רוטב תותים מעל (או בצד)...


לפני ואחרי האפייה-






פורס תותים מדליק











תקריב.... ובהמשך תצלומי התלהבתי מהצלחת החדשה שלי



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה