יום שישי, 16 באוגוסט 2013

ברבורי פחזנייה מאוהבים





מאפה מתוק ורומנטי שמתאים לאינספור אירועים משמחים ומרגשים...
אני נתקלתי בברבורים הללו לראשונה במסיבת רווקות של חברה והחלטתי שאני חייבת לנסות להכין אותם בבית!

את הברבורים מכינים מבצק פחזניות-בצק רבוך (בצק המבושל בסיר, המכיל חלב, או חלב ומים-כמו במקרה שלנו או מים בלבד, חמאה, קמח, מלח, מעט סוכר וביצים) כיוון שהמליות שממלאים בהן את הבצק מספיק מתוקות, מרבית מתכוני בצק זה לא מכילים סוכר ולכן ניתן להשתמש בבצק זה גם עבור מליות מלוחות)
ההכנה של הבצק הרבוך לא מסובכת אבל צריך לעקוב אחר השלבים בשביל להצליח במתכון.
חשוב מאוד להקפיד על שלבי ערבוב הבצק במיקסר חום התנור וזמני האפייה

לקחו לי לפחות 4 נסיונות לא מוצלחים עד שהצלחתי להגיע לתוצאה הזו ועד שסוף סוף הבנתי את כל הטעויות שעשיתי...

המתכון מבוסס על מתכונה של יעל גרטי המדהימה


מרכיבים: ל-9-10 ברבורים
120 מ"ל חלב 3% (חצי כוס) ו120 מ"ל מים (חצי כוס)
36 גרם סוכר (3 כפות)
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
140 גרם (כוס) קמח לבן
1/4-1/3 כפית מלח דק
4-5 ביצים L

למילוי וקישוט:
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)
240 מ"ל חלב (כוס)
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (קופסא)
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:

-מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה
-מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר בינוני (בעלת תחתית עבה) על אש גבוהה עד לרתיחה, תוך ערבוב-אני השתמשתי במרית סיליקון
מנמיכים את האש ומוסיפים קמח ומלח בבת אחת
-מערבבים במהירות בעזרת מרית סיליקון (או כף עץ) עד לקבלת בצק חלק ואחיד-הערבוב לוקח לפחות 1.5-2 דקות
לאחר שהבצק התאחד לכדור ונפרד מהדפנות, מסירים מן האש ומעבירים את הבצק מייד לקערת המיקסר עם וו הקצפה, מקציפים במשך 4 דקות במהירות נמוכה-בינונית
-חשוב מאוד להקפיד על זמן ההקצפה בשביל לקרר את הבצק לפני שמוסיפים את הביצים, בפעם הראשונה שהכנתי את הפחזניות הוספתי את הביצים מיד וזה פגע מאוד במרקם הבצק
-מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה, אני המתנתי 2 דקות בין הוספת ביצה אחת לשנייה
שימו לב כשמוסיפים את הביצים התערובת תתפרק למספר שניות אבל אל דאגה היא תתאחד חזרה בהמשך הערבוב
-הבצק שיתקבל לאחר הביצה השלישית-רביעית צריך להיות קרמי ויציב (לא נוזלי מדי) במידה והבצק נוקשה ניתן להוסיף כף ביצה (לא ביצה שלמה) אך במידה והבצק נוזלי מדי-לא ניתן לתקן את העיסה ויתקבלו פיתות במקום פחזניות.. :(
יכול מאוד להיות שיתקבל בצק קרמי ויציב לאחר הוספת שלוש או ארבע ביצים ולא תצטרכו להוסיף את הביצה הרביעית או החמישית ולכן צריך לעקוב אחריו היטב החל מהוספת הביצה השלישית
-מכניסים 3/4 מכמות העיסה לשקית זילוף עם צנתר גדול בעל פיה משוננת (אני השתמשתי בצנתר-11 מ"מ) ומזלפים טיפות. (או אם תרצו צדפים) חשוב לשמור על רווחים בין הפחזניות מאחר והן תופחות מאוד במהלך האפייה
-אופים רבע שעה בחום של 200 מעלות, לאחר מכן מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים 6-7 דקות נוספות ב-3 דקות האחרונות מומלץ לפתוח את דלת התנור מעט על מנת לייבש את הפחזניות
לאחר האפייה מצננים היטב בטמפרטורת החדר
-בינתיים מכניסים את העיסה הנותרת לשקית זילוף נוספת עם צנתר עגול ומזלפים את הספרה 2 (צוואר הברבור) מזלפים עיגול קטן (ראש הברבור) בתחילת הספרה ובאמצעות קיסם יוצרים את המקור
-מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות ב-180 מעלות, מוציאים מהתנור ומצננים היטב בטמפרטורת החדר
-מכינים את המילוי-מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג עד שמקבלים קרם חלק, יציב וטעים (טעם הילדות שלי)
ממלאים את שק הזילוף (למי שאין ניתן להעזר ב-2 כפיות)
-חותכים את הטיפות לחצי, ממלאים חצי אחד בקרם ואת החצי השני חותכים ל-2 (כנפי הברבור)
-מכניסים את הצוואר לתוך הקרם ומסדרים את הכנפיים בצידי הצוואר
מפזרים אבקת סוכר ומכריזים בחגיגיות שעונת החיזור החלה...



תחילת העירבוב

כדור בצק
























ברבורה קשה להשגה...

תביאי נשיקה...





 

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה